On vols anar?
On vols anar?
El teu origen
La teua destinació
El teu origen
La teua destinació
Tornar a notícies

Ja està ací l´app Alicante Bus

17 de setembre de 2015
FacebookTwitterGoogle+WhatsAppShare
App Alicante Bus

Alacant compta ja amb una aplicació mòbil per a disposar de tota la informació del transport urbà amb autobús. El seu nom: Alicante Bus. A partir d’ara, els usuaris que la descarreguen gratuïtament al seu smartphone tindran dades actualitzades en temps real sobre les línies, horaris, incidències, temps d’espera i molt més. Un programari oficial desenvolupat per Subus-Vectalia i la Regidoria de Mobilitat, Accessibilitat i Seguretat de l’Ajuntament d’Alacant permet fer la vida dels usuaris més fàcil i estalviar temps. Tot açò cercant sempre la màxima eficiència en la gestió de la xarxa urbana d’autobusos.

La nova aplicació s’ha presentat en el marc de la I Jornada de Mobilitat Intel·ligent que s’ha celebrat aquest dimecres en la Seu de la Universitat d’Alacant i que ha inaugurat el Rector de la UA, Manuel Palomar, la Consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador; i l’Alcalde d’Alacant, Gabriel Echávarri.

Informació i notificacions en temps real

A més de tota la informació sobre el pas dels busos, on es troben a cada moment, el funcionament de les línies, les parades més properes i qualsevol tipus d’incidència que tinga lloc, hi ha altres funcions molt pràctiques que són molt beneficioses per a una millor gestió del temps. Per exemple, la possibilitat de programar una alarma perquè l´app avise a l’usuari deu minuts abans que l’autobús vaja a passar per una parada determinada. També existeix l’opció d’obtenir aquesta informació escanejant els codis QR visibles en cadascuna de les parades amb el lector integrat en l´app.

D’altra banda, l’usuari té la possibilitat de rebre notificacions en temps real sobre les seues línies favorites, accedir a la integració amb Google Street View i veure totes elles en el plànol, a més de consultar els punts d’interès al voltant les mateixes. Museus, monuments, edificis governamentals, centres de salut i també cinemes amb la seua cartellera i horaris. Així mateix pot conèixer l’estalvi en emissions de CO2 que suposa el trajecte que ha fet en l’autobús, al costat de les dades acumulades de tots els usuaris. Aquesta informació pot compartir-se en xarxes socials i enviar-se per email.

Planificar la nostra ruta i estalviar temps

Una altra de les possibilitats que oferirà pròximament la intuïtiva app Alicante Bus és planificar la ruta. L’usuari podrà veure no solament quins autobusos agafar per a arribar a determinat lloc, sinó també els transbords. A més, localitza fàcilment els punts de venda i recarrega dels bons.

Tota aquesta informació permet a l’usuari organitzar els seus trajectes des de qualsevol punt en el qual estiga gràcies al seu smartphone. Cosa que es tradueix en estalvi de temps.

També està previst que en els pròxims mesos la app incorpore algunes novetats com la consulta de saldo disponible mitjançant la lectura de NFC (Near Field Communication), és a dir, amb un sistema sense fil

Descàrrega disponible per a sistemes Iphone i Android

Aquesta aplicació oficial de Subus Vectalia i l’Ajuntament d’Alacant és completament gratuïta. Els qui vulguen estar puntualment informats de tot el relacionat amb el transport amb autobús en la ciutat, ja poden començar a gaudir-la. Els usuaris de Android la tenen disponible ací, mentre que els de Iphone la tenen ací.

Els usuaris de Android disposen a més d’una funcionalitat afegida: un widget que permet des de la pròpia pantalla d’inici del dispositiu, visualitzar la informació rellevant per a ells sense necessitat d’accedir a l’aplicació.

D’altra banda, la app està desenvolupada amb l’ànim que puga usar-se còmodament en qualsevol dispositiu, tinga el tipus i grandària de pantalla que tinga. Usa colors visibles sota l’exposició solar i està adaptada a un estudi sobre la posició ergonòmica dels dits.

FacebookTwitterGoogle+WhatsAppShare